LibreOfficeWrite issues

Issues with installing under all Linux Distributions

LibreOfficeWrite issues

Postby AnneRanch » Tue Nov 05, 2019 9:16 pm

When I add "picture" I get a light blue square of similar dimensions in some kind of "background" .
This "background" bleeds thru ANY windows / forms on any application running "on top " of LibreOfficeWritter .

These also stack on top of each other adding the hue from light blue to darker blue.

Also LibreOfficeWiter frequently locks up or make any other application- running on top sluggish.
Last edited by floris v on Tue Nov 05, 2019 9:40 pm, edited 1 time in total.
Reason: Show Signature, floris v, moderator
OpenOffice Version: 5.1.6.2 on Ubuntu 16.
AnneRanch
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 05, 2019 8:43 pm

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby floris v » Tue Nov 05, 2019 9:47 pm

Welcome to the forum. You havd probably enabled "Hide graphics and objdcts" in Tools - Options - LibreOffice Writer - View , or in the View menu.

If you have problems with the performance of OpenOffice or LibreOffice, you should file an issue. On this forum users meet users; and developers don't visit it, or rarely.
AOO 4.1.6 op Linux Mint
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4192
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby AnneRanch » Wed Nov 06, 2019 5:15 am

Disabling Tools - Options - LibreOffice Writer - View does exactly that - no more images in document.
That is not a solution.
OpenOffice Version: 5.1.6.2 on Ubuntu 16.
AnneRanch
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 05, 2019 8:43 pm

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby RusselB » Wed Nov 06, 2019 6:17 am

Can you upload a copy of your file or another file that is showing the same problem?
I just tested inserting pictures into a new LibreOffice Writer document, and was unable to see the results you are reporting.
OpenOffice 4.1.7 and LibreOffice 6.3.3.2 on Windows 7 Pro & Ultimate
If you believe your problem has been resolved, please go to your first post in this topic, click the Edit button and add [Solved] to the beginning of the Subject line.
User avatar
RusselB
Moderator
 
Posts: 5854
Joined: Fri Jan 03, 2014 7:31 am
Location: Sarnia, ON

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby Zizi64 » Wed Nov 06, 2019 8:15 am

________________________________________
OpenOffice Version: 5.1.6.2 on Ubuntu 16.


There is not such Apache OpenOffice version yet. That is LibreOffice. Try to upgrade it to a newer Still version of the LO (6.1.6 or 6.2.8)

And please update your signature in this Forum.
Tibor Kovacs, Hungary; LO6.1.6, 6.2.8 /Win7-10 x64Prof.
PortableApps/winPenPack: LO3.3.0-6.4.0; AOO4.1.6
Please, edit the initial post in the topic: add the word [Solved] at the beginning of the subject line - if your problem has been solved.
User avatar
Zizi64
Volunteer
 
Posts: 8773
Joined: Wed May 26, 2010 7:55 am
Location: Budapest, Hungary

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby Hagar Delest » Wed Nov 06, 2019 4:25 pm

Do the pics eventually get embedded in the document?
If you save it, close it and reopen, do you see them?

It seems to be linked with the environment (window management).
You can try OpenOffice instead (tutorial for installation on GNU/Linux available in the tutorial section).
AOO 4.1.7 on Xubuntu 19.10 and 4.1.5 on Windows 10 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28681
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby AnneRanch » Wed Nov 06, 2019 4:27 pm

RusselB wrote:Can you upload a copy of your file or another file that is showing the same problem?
I just tested inserting pictures into a new LibreOffice Writer document, and was unable to see the results you are reporting.


Here is the sample of the problem.

I may try to update to current version.
I'll post the results later.
Attachments
Shadow_2.odt
(27.71 KiB) Downloaded 23 times
OpenOffice Version: 5.1.6.2 on Ubuntu 16.
AnneRanch
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 05, 2019 8:43 pm

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby Bill » Wed Nov 06, 2019 5:28 pm

Did you upload a document with the problem or a document with a picture of the problem? Pictures of problems do not usually help analyze a problem.

There are some overlapping gray rectangles in the picture, but they disappear when the picture is removed. Adding more pictures to the document doesn't add any blue squares.
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7585
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby AnneRanch » Thu Nov 07, 2019 4:13 am

Document with the problem.
Of course the blue pattern will go away when I delete the picture.
I can live with that, but it bleeds thru ANY open window / form of ANY application even when I Quit LibreOffice.
AnneRanch
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 05, 2019 8:43 pm

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby Zizi64 » Thu Nov 07, 2019 7:59 am

Maybe it is a bug, or discontinued feature in the LO 5.X.X versions?

There is not any blue square around or near the picture in your sample document, when I open it with my AOO 4.1.5 portable, nor the LO 4.4.7 portable, nor the permanently installed LibreOffice 6.2.8.

There is not blue square.png
Tibor Kovacs, Hungary; LO6.1.6, 6.2.8 /Win7-10 x64Prof.
PortableApps/winPenPack: LO3.3.0-6.4.0; AOO4.1.6
Please, edit the initial post in the topic: add the word [Solved] at the beginning of the subject line - if your problem has been solved.
User avatar
Zizi64
Volunteer
 
Posts: 8773
Joined: Wed May 26, 2010 7:55 am
Location: Budapest, Hungary

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby Hagar Delest » Thu Nov 07, 2019 8:53 am

Zizi64 wrote:There is not any blue square around or near the picture in your sample document, when I open it

I see the same with AOO 4.1.7 on Xubuntu 19.10 and 4.1.5 on Windows 10 (with winPenPack port).
AOO 4.1.7 on Xubuntu 19.10 and 4.1.5 on Windows 10 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28681
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby Bill » Thu Nov 07, 2019 4:04 pm

AnneRanch wrote:...it bleeds thru ANY open window / form of ANY application even when I Quit LibreOffice.

I don't see how that could happen unless something on your system is caching the images of the blue squares (which I still don't see). Your document contains only one picture without any blue squares.

Are you using Compiz to make windows transparent?
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7585
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: LibreOfficeWrite issues

Postby floris v » Fri Nov 08, 2019 3:08 pm

Confirm, I don't get to see any bluish background, nor does it bleed through other windows on top of it.

In this case a screenshot may help, it might give ideas about what is going on. It may also help to reset your user profile. Click here for help how to do that. It may not be much use in this case, but as you have trouble with LO, it might help.
AOO 4.1.6 op Linux Mint
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4192
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron