How To Give a User An Interactive Report Filter?

Getting your data onto paper - or the web - Discussing the reports features of Base

How To Give a User An Interactive Report Filter?

Postby EastCoastWidgets » Fri Dec 28, 2007 8:50 pm

Hi -

I've designed my first database, and can get a report listing all of the fields required by my end user. However, I'm stumped as to how I would create a report screen for the user, in which they could filter the table's data.

I only need to filter on a couple of fields, and each report would only need to filter on one value entered per field, not a range. Any suggestions?

As easy as Base is to use, I am hoping this can be done with a moderate amount of effort. Thanks for any help you can provide!

ECW
EastCoastWidgets
 
Posts: 2
Joined: Fri Dec 28, 2007 8:41 pm

Re: How To Give a User An Interactive Report Filter?

Postby DrewJensen » Fri Dec 28, 2007 9:02 pm

One question for you - are you using the Report Wizard of the SUN Report Builder or both?

The exact choices available are different for the different report tools.
Former member of The Document Foundation
Former member of Apache OpenOffice PMC
LibreOffice on Ubuntu 18.04
User avatar
DrewJensen
Volunteer
 
Posts: 1734
Joined: Sat Oct 06, 2007 9:01 pm
Location: Cumberland, MD - USA

Re: How To Give a User An Interactive Report Filter?

Postby EastCoastWidgets » Sat Dec 29, 2007 5:53 pm

Hi Drew -

I used the Report Wizard that's built into Base. It's just selecting a handful of fields from one of my two joined tables.

ECW
EastCoastWidgets
 
Posts: 2
Joined: Fri Dec 28, 2007 8:41 pm


Return to Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests