[Issue] Calc charts distorted during slide show

Discuss the presentation application

[Issue] Calc charts distorted during slide show

Postby dim3wit » Tue Apr 20, 2010 1:46 am

EDIT: Bug report: http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=111012


Feel free to make any corrections.


Original post:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I gave a presentation using OpenOfficeorg Impress 3.1.1 the other day, and was disappointed when it failed to display my graph labels correctly. The bars of the graph showed fine, the standard deviations were maintained, and the axis scales were displayed properly, but the axis labels were stretched vertically.

Here's the slide as shown in the "normal" slide editing mode:

http://img696.imageshack.us/img696/1464/screenshot20100419at646.png
screenshot20100419at646.png

And here it is when I start the slide show mode:
http://img24.imageshack.us/img24/1464/screenshot20100419at646.png
screenshot20100419at646 2.png

Any idea what I can do in the future to prevent this from happening? It's not good for my grades or for OOo's reputation.

Thanks,

--Dim3wit

Slide in question: http://www.mediafire.com/?njozzlnmjym
Last edited by Hagar Delest on Tue Apr 20, 2010 4:51 pm, edited 3 times in total.
Reason: tagged the thread as Issue (link to a bug report).
OpenOffice.org 3.2.1
Mac OSX 10.6.4 Snow Leopard
Ubuntu 10.04 (rarely used)
User avatar
dim3wit
 
Posts: 13
Joined: Sun Sep 13, 2009 4:07 am

Re: Graphs from Calc not displaying correctly during slide s

Postby acknak » Tue Apr 20, 2010 4:33 am

Can you attach the slide with the chart?

Unless you need to update the chart/data often, you can paste (special) the chart as a "GDI Metafile", or (with a little effort) convert the chart to an image--Impress is fairly dependable at displaying images ;-)
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Graphs from Calc not displaying correctly during slide s

Postby dim3wit » Tue Apr 20, 2010 4:54 am

Alright, here's the slide: http://www.mediafire.com/?njozzlnmjym

For the time being, I suppose the GDI option should work.
OpenOffice.org 3.2.1
Mac OSX 10.6.4 Snow Leopard
Ubuntu 10.04 (rarely used)
User avatar
dim3wit
 
Posts: 13
Joined: Sun Sep 13, 2009 4:07 am

Re: Graphs from Calc not displaying correctly during slide s

Postby acknak » Tue Apr 20, 2010 6:14 am

I see the same thing, even creating a chart from scratch.

Looks like a clear bug--can you report it? [Tutorial] Reporting bugs or suggestions
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Graphs from Calc not displaying correctly during slide s

Postby dim3wit » Tue Apr 20, 2010 2:52 pm

OpenOffice.org 3.2.1
Mac OSX 10.6.4 Snow Leopard
Ubuntu 10.04 (rarely used)
User avatar
dim3wit
 
Posts: 13
Joined: Sun Sep 13, 2009 4:07 am

Re: Graphs from Calc not displaying correctly during slide s

Postby Cambirder » Tue Apr 20, 2010 3:24 pm

I cant replicate the problem on Windows in 3.2, but a work round for you would be to past the graphs into Impress as GDI metafiles.
OOo 3.3 on Windows 7 & 3.2.1 on Mint 10
User avatar
Cambirder
Volunteer
 
Posts: 647
Joined: Thu Nov 22, 2007 1:01 am

Re: Graphs from Calc not displaying correctly during slide s

Postby acknak » Tue Apr 20, 2010 3:25 pm

Nice work!

Thanks for the link.
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3


Return to Impress

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests