Text diappears/changes when setting bold/italic format

Discuss the word processor

Text diappears/changes when setting bold/italic format

Postby brensisk » Mon Dec 30, 2019 11:17 am

If I "Bold and Italics" text, some or all of that text disappears and is replaced by dots or other symbols.
Last edited by MrProgrammer on Thu Jan 02, 2020 6:31 pm, edited 1 time in total.
Reason: Changed title: was: Italics and Bold
OpenOffice 4.1.7 Windows 10
brensisk
 
Posts: 2
Joined: Mon Dec 30, 2019 11:11 am

Re: Italics and Bold

Postby RoryOF » Mon Dec 30, 2019 11:20 am

Please upload a sample file. What you report suggests that the font used does not have full character sets in the bold and/or italic weights, or perhaps not even those weights, as happens with some specialised fonts.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31102
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Italics and Bold

Postby brensisk » Tue Dec 31, 2019 12:55 pm

file attached as requested. Thank you.
Attachments
Italics.doc
(9 KiB) Downloaded 13 times
OpenOffice 4.1.7 Windows 10
brensisk
 
Posts: 2
Joined: Mon Dec 30, 2019 11:11 am

Re: Italics and Bold

Postby RoryOF » Tue Dec 31, 2019 1:04 pm

Your sample file opened perfectly on my computer, which has Verdana font installed. "jumps over" was highlighted in red, in bold/italic Verdana. Your file, saved as .doc format, may not be perfectly translated from the OpenOffice internal format and when (if) opened with MS Word, errors may show. Try Save as using .odt format and see if your problem persists.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31102
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Italics and Bold

Postby Bill » Tue Dec 31, 2019 2:59 pm

This has been reported several times with Verdana on Windows and may be a bug in AOO when using a particular version of Verdana. I was able to reproduce the problem years ago on Windows 10, but do not see the problem on Manjaro. Try changing the zoom setting for the AOO document. That may make the text visible.

[Solved] OpenOffice deleting text Bold and Italicised

Verdana Bold Italic - text disappear
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7768
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am


Return to Writer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests