Google Search - No Results

Let us know how we are doing -

Google Search - No Results

Postby Bill » Mon May 18, 2020 4:35 pm

Is anyone else seeing "No Results" from Google when searching for recent topics on the forum? For example, searching for
Code: Select all   Expand viewCollapse view
"text lines are overwriting margins" site:forum.openoffice.org
returns "No Results" from Google, but DuckDuckGo, Bing and Yahoo all find the topic posted today on the forum. Similar searches for other topics posted in the last few days produce similar results. Google is still finding older topics. I get the same results using Firefox 76 and Chromium 81.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby RoryOF » Mon May 18, 2020 4:43 pm

There was a recent query on the Dev ML from Google about the robots preventing searching. I cannot recollect if or how it was resolved.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31239
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Google Search - No Results

Postby RoryOF » Mon May 18, 2020 4:51 pm

A different query in that format worked OK for me using Google (just now tested).
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31239
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Google Search - No Results

Postby Bidouille » Mon May 18, 2020 4:52 pm

Check with
"text lines are overwriting margins" site:forum.openoffice.org/en
User avatar
Bidouille
Volunteer
 
Posts: 349
Joined: Mon Nov 19, 2007 10:58 am
Location: France

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Mon May 18, 2020 4:58 pm

RoryOF wrote:A different query in that format worked OK for me using Google (just now tested).

What query?
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Mon May 18, 2020 5:00 pm

Bidouille wrote:Check with
"text lines are overwriting margins" site:forum.openoffice.org/en

Same results. Works in Bing, DuckDuckGo and Yahoo. Doesn't work in Google.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby Hagar Delest » Mon May 18, 2020 5:36 pm

Same as Bill (either with /en or without).
On the dev ML, it was said that the configuration file had not been changed in 11 years and that everything was OK: https://www.mail-archive.com/dev@openof ... 37971.html
AOO 4.1.7 on Xubuntu 20.04 and 4.1.5 on Windows 10 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28919
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Google Search - No Results

Postby RoryOF » Mon May 18, 2020 5:51 pm

Bill wrote:
RoryOF wrote:A different query in that format worked OK for me using Google (just now tested).

What query?


I used
Code: Select all   Expand viewCollapse view
Annotation site:forum.openoffice.org
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31239
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Mon May 18, 2020 6:01 pm

The last reply to the topic on the dev ML was posted May 12. That's about the time this problem seems to have started.

I've reloaded the Board Index page several times, and Google [Bot] has shown up every time as an online user. I have not yet seen a bot from any other search sites.

This could hamper users' attempts to search for solutions since most probably have Google as their default search engine. I'm switching mine to DuciDuckGo.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby RoryOF » Mon May 18, 2020 6:04 pm

I have seen a number of search bots on forum, often three or four, but less of recent days, now that you mention it. I also switched to DuckDuckGo some time ago since starting to use Opera as browser.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31239
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Mon May 18, 2020 6:06 pm

RoryOF wrote:
Bill wrote:
RoryOF wrote:A different query in that format worked OK for me using Google (just now tested).

What query?


I used
Code: Select all   Expand viewCollapse view
Annotation site:forum.openoffice.org

That's a query that should return many old topics, but there are no topics on the first page of hits that were posted recently. I'm only concerned about recent posts.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby RoryOF » Mon May 18, 2020 6:19 pm

Google search in French seems to drop out six days ago, in Italian five days ago, and in English about 23rd April - try a search for openoffice and the site specifier
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31239
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Google Search - No Results

Postby petko » Mon May 18, 2020 6:42 pm

Code: Select all   Expand viewCollapse view
'encadrer un format de page' site:forum.openoffice.org


works for me. Gives the most recent hits first slot.

The only Issue I have found so far with Google Search engine, that forum.openoffice.org does not give any statistics on search words.
And that I do not need.

I could not firgure the Issue. I am watching now. So if you find anything I'll know.
OpenOffice 4.1.7 kubunutu
petko
 
Posts: 1
Joined: Mon May 18, 2020 6:12 pm

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Mon May 18, 2020 9:29 pm

petko wrote:
Code: Select all   Expand viewCollapse view
'encadrer un format de page' site:forum.openoffice.org


works for me. Gives the most recent hits first slot.

The only Issue I have found so far with Google Search engine, that forum.openoffice.org does not give any statistics on search words.
And that I do not need.

I could not firgure the Issue. I am watching now. So if you find anything I'll know.

I've been trying to pin down when the problem started on the English forums. There may be two different dates, one for topic titles and the other for topic message content. Searching for
Code: Select all   Expand viewCollapse view
"Document font suddenly shrinks to unreadable size" site:forum.openoffice.org

finds the topic posted 12 May 2020 at 4:12 pm Central Daylight Time, but searching for the message content
Code: Select all   Expand viewCollapse view
"nothing fixes it except setting the type" site:forum.openoffice.org

does not find the topic. So far, I haven't been able to find any topics posted later than this one using Google.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Tue May 19, 2020 1:24 am

I've tried some searches for text strings copied from messages posted on the English Writer forum, and Google did not return matches for any messages posted after 14 Mar 2020. Google returned "No Results" for those search strings and displayed links to messages containing similar text that were posted on or before 14 Mar 2020. DuckDuckGo displayed the link to the message containing the search string.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Google Search - No Results

Postby Bidouille » Tue May 19, 2020 9:12 am

RoryOF wrote:Google search in French seems to drop out six days ago

Weird, because bots continue to come:
Code: Select all   Expand viewCollapse view
Google [Bot]     19 Mai 2020 08:48    
Majestic-12 [Bot]     19 Mai 2020 07:59
Google Feedfetcher     19 Mai 2020 07:54
User avatar
Bidouille
Volunteer
 
Posts: 349
Joined: Mon Nov 19, 2007 10:58 am
Location: France

Re: Google Search - No Results

Postby RoryOF » Tue May 19, 2020 9:47 am

Yes, I see the bots, but the test is what a search actually reveals. I suspect that, as with many things, the virus has upset staffing rotas and some maintenance is not being done.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31239
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Google Search - No Results

Postby Hagar Delest » Tue May 19, 2020 11:21 am

I post the screenshot (for the ML discussion in fact):
Google search.png
AOO 4.1.7 on Xubuntu 20.04 and 4.1.5 on Windows 10 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28919
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Google Search - No Results

Postby Bill » Tue May 19, 2020 7:50 pm

New information:
A topic search for

Code: Select all   Expand viewCollapse view
"openoffice writer file is not responding" site:forum.openoffice.org

returns "No results" from Google. This topic has 4 messages posted on 7 May 2020. This blows up my assumption that the problem with topic searches started on a specific date about 13 May 2020.

Looking more closely at some topic searches which did work in Google, I realized that the links Google displayed were links to the Applications/Active Topics list, not to the actual topic. DuckDuckGo displays links to the topics.
AOO 4.1.7, LO 6.3.6.2 and LO 6.4.3.2 on Kubuntu 20.04
Bill
Volunteer
 
Posts: 7804
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am


Return to Site Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests