[Solved] Problem reporting from a Query in SRB

Getting your data onto paper - or the web - Discussing the reports features of Base

[Solved] Problem reporting from a Query in SRB

Postby Zaphod Beeblebrox » Tue Sep 16, 2008 6:59 pm

Hi again.

I am trying to use Sun Report Builder to generate a report from
a Query.

I'm running Base as a front end for a MySQL database.

As long as i just select records to be displayed everything is fine, but
when i try to make some grouping all that i get is a blank report.

When i change the data source from the query to the underlying table
the data shows up but yet i've some problem with the second level
grouping.

It may help knowing i'm running on WinXp and that i have the italian
version of both oOO and SRB (and that also accounts for my makeshift
english :mrgreen:)
Last edited by Zaphod Beeblebrox on Wed Sep 17, 2008 2:52 pm, edited 1 time in total.
OOo 3.2.1 on Ms Windows XP
Zaphod Beeblebrox
 
Posts: 15
Joined: Wed Aug 06, 2008 2:32 pm

Re: Problem reporting from a Query in SRB

Postby Sliderule » Tue Sep 16, 2008 7:45 pm

Zaphod Beeblebrox:

You have asked about using SUN Report Writer.

What you have described:
Zaphod Beeblebrox wrote:when i try to make some grouping all that i get is a blank report.
is a 'bug' with the Report Writer.

But, there is another SUN Report Writer version that, in my experience ( and others too ) have resolved this problem.

Please see the two links below . . . one describing Drew's comments:

http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=13&t=5841&p=42955&hilit=report+beta#p42955

The link below is a direct link to the SUN Report Writer Beta ( 1.0.5 ) download:

ftp://qa-upload.services.openoffice.org/SRB/sun-report-builder-1.0.5-beta.oxt

I hope this helps, please be sure to let me / us know.

Sliderule

Thanks to add [Solved] in your first post title (edit button) if your issue has been fixed / resolved.
User avatar
Sliderule
Volunteer
 
Posts: 1213
Joined: Thu Nov 29, 2007 9:46 am

Re: Problem reporting from a Query in SRB

Postby r4zoli » Tue Sep 16, 2008 7:50 pm

Which version of SRB use?, If 1.0.4 it is known bug, use 1.0.2 version until 3.0.0 came out with SRB 1.0.5, or try 1.0.5-beta, designed for 3.0.0.
AOO 4.0 and LibO 4 on Win 8
Hungarian forum co-admin
User avatar
r4zoli
Volunteer
 
Posts: 2882
Joined: Mon Nov 19, 2007 8:23 pm
Location: Budapest, Hungary

Re: Problem reporting from a Query in SRB

Postby Zaphod Beeblebrox » Wed Sep 17, 2008 2:51 pm

I had to go with 1.0.2 (1.0.5, did not install itself).
Problem solved, anyway, thank you. :mrgreen:
OOo 3.2.1 on Ms Windows XP
Zaphod Beeblebrox
 
Posts: 15
Joined: Wed Aug 06, 2008 2:32 pm


Return to Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest