Page 1 of 1

OpenOffice Report shows zeros

PostPosted: Sun Feb 12, 2017 8:01 pm
by W. Joy
I am trying to create a report but when I do there are 0s were peoples names should be. I cannot figures this out to save my life. Any suggestions?

Re: Open Office Report shows zeros

PostPosted: Sun Feb 12, 2017 9:10 pm
by RusselB
What section of Open Office are you working with? I'm suspecting it's either Base, Calc or Writer
Can you upload your file so that we can see just what you are working with?
There are just too many possibilities to even make a guess based on the information you've given so far.

NB: My original reply was made while the topic was listed in the Getting Started -> Beginners section of the forum

Re: OpenOffice Report shows zeros

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 2:33 am
by W. Joy
I am working with Base, I created a table and a form then ran a query. Then I tried to create a report and it fill in zeros were there was suppose to be text.

Re: OpenOffice Report shows zeros

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 2:42 am
by chrisb
 Edit: please note that i was posting this reply at the same time as you uploaded your attachment. 
if you're using report builder then
1. open the report for edit
2. select the appropriate text box
3. if necessary hit (F4) to open the Properties pane
4. hit the General tab
5. ensure that 'Formatting' = 'Text'

Re: OpenOffice Report shows zeros

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 7:23 am
by chrisb
this problem appears to be caused when setting the sort order in the report wizard.
COULD THIS ISSUE BE THE SAME AS DESCRIBED IN THE PREVIOUS THREAD Report showing 0 data

 Edit: sorry the solution is ineffective.
i can only suggest that you use your table as the data source & set the sort order from within the wizard or install the report builder extension.
maybe someone else can offer & alternative solution 

the solution therefore is to use an order by clause in your query.

here's how>>
right click your query & select 'Edit in SQL View'
add order by "Provider's Company Name" to the very end & save.

recreate your report without setting a sort order.

Re: OpenOffice Report shows zeros

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 11:26 am
by Villeroy
Another workaround:

Open the query in SQL view and append
Code: Select all   Expand viewCollapse view
ORDER BY "Provider Contact - Last Name" ASC

Save the query.
Create a new report.

Re: OpenOffice Report shows zeros

PostPosted: Fri Feb 17, 2017 6:35 pm
by Nocton
I suggest that you install the Oracle Report Builder extension. I had no problem creating a report showing all your data, whether I sorted it by company, names, etc. or not.
ORB will give you much more scope to design a nice report.