[Solved] Formula problem with version 4.0

Discuss the formula editor

[Solved] Formula problem with version 4.0

Postby 321go » Wed Sep 11, 2013 3:37 pm

I've just installed the new 4.0 version of OpenOffice. The formula editor (Math) works fine to create new formulas. However, both old
Writer and Draw documents, which I had created before I installed version 4, appear to have problems with the formulas that already existed before:
They are still there, but the text is tiny (it can barely be seen) and in italics.
Is there a way to recover the old formulas without having to re-write them all?
Thanks a lot
Last edited by 321go on Thu Sep 12, 2013 3:41 pm, edited 2 times in total.
OpenOffice 4.0 on Windows 8
321go
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 11, 2013 3:21 pm

Re: Formula problem with version 4.0

Postby acknak » Wed Sep 11, 2013 4:07 pm

Greetings and welcome to the community forum!

I do remember there have been some compatibility issues with formulas in newer releases, but I don't remember anything like you describe. I have a couple of old documents with formulas that seem to be fine in OO 4.0.

Maybe it's a known problem but I wonder if maybe it isn't a font--that is, installed font--issue? Maybe the older formulas call for a font that isn't available in the updated system?

It might help if you could attach one of your documents--or a small sample of it--here so we can try it.
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Formula problem with version 4.0

Postby 321go » Thu Sep 12, 2013 3:38 pm

The problem is actually much simpler than I had imagined. I just double-clicked the formulas and they came back to normal.
Thank you anyway, it's good to know that help is available when we need it.
OpenOffice 4.0 on Windows 8
321go
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 11, 2013 3:21 pm


Return to Math

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests