Strona z gazety :/

Użytkowanie edytora dokumentów

Strona z gazety :/

Postprzez seat1 » Pt lis 06, 2009 12:33 pm

Witam :)
Mam pewne zadanie, mianowicie mam stworzyć dwie strony z gazety, i chciałem zapytać jak to uczynić w OpenOffice, próbowałem już i nie mam patentu:/ czy jest jakiś szablonik czy coś innego który by mi w tym pomógł ? Proszę o pomoc ;)
Pozdrawiam !
OpenOffice 3.0 / Windows XP
seat1

Re: Strona z gazety :/

Postprzez Jan_J » Pt lis 06, 2009 3:00 pm

Baaa,
a style, skład wielokolumnowy, ramki?

Nb., edytory biurowe nie są najlepsze do robienia gazet. Jedyna ich zaleta, to że się wydają łatwiejsze od lepszych narzędzi.
JJ
OOo 3.1.x && Python 2.x && Unicode 5.x && LaTeX 2ε && XML 1.x && Unix tools && Linux 2.6.x # kolejność nieistotna
Jan_J

Postprzez quest-88 » Pt lis 06, 2009 3:20 pm

Do tego typu zadań lepiej nadaje się Scribus.
Standardowa diagnostyka · Co warto zmienić po świeżej instalacji? · OpenOffice.org w praktyce | Jak zgłaszać błędy · Jak głosować na zgłoszenia
Ubuntu 9.04 testing
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj.
quest-88

Postprzez seat1 » Pt lis 06, 2009 4:24 pm

A czy ktoś mógłby mnie pokierować mniej więcej co i jak tan. jak stworzyć taką stronkę:( bo jakoś mi nie wychodzi:/ nie musi być to jakąś super strona :/ a może ktoś mi zrobi taka stronę ( wiem że pewnie nikt taki się nie znajdzie ale zawsze można spróbować mój email tomecek777@gmail.com ;) :)
OpenOffice 3.0 / Windows XP
seat1

Postprzez Jan_J » Pt lis 06, 2009 4:44 pm

Quest podał przykład, czego ja zrobić nie chciałem. Skoro już rzekł, to dodam więcej: w firmowym podręczniku Scribusa jest miły opis, jak zrobić własne pisemko. Po kolei od samego początku. Po polsku.

A na wyręczanie w pracy nie licz. To nie ta firma.
JJ
OOo 3.1.x && Python 2.x && Unicode 5.x && LaTeX 2ε && XML 1.x && Unix tools && Linux 2.6.x # kolejność nieistotna
Jan_J

Powrót do Writer