a mogę jakoś z tego arkusza jako obiekt ole pokazywać dane w kilku miejscach - np tabela - pod nia komentarz potem gdzie indziej wykres itd?
zrobiłem to jako łącza danych - z tym że mam problem:
dziala jeśli mam odwałania do komórek z wpisanym tesktem/liczbami - jeśli jest funkcja to mam w komórkach #odwolanie i kawalek tej funkcji
edit
poradziłem sobie jak wkleiłem wszystkie dane z arkusza a potem "wycentrowalem" je w okienku dopiero
małe howto:
w arkuszu zaznaczamy nasze dane i wybieramy z menu dane ->definiuj zakres i wpisujemy nazwę
nastepnie w dokumencie calca wstawiamy nowy obiekt OLE ->arkusz kalkulacyjny
wląnczamy z menu navigatora (niebieska czteroramienna gwiazdka) na dole wybieramy nazwe naszego arkusza z danymi a potem zakres bazy danych
tam wybieramy nazwe naszych danych i przeciagamy na pierwsza komórkę w obiekcie ole (może jeszcze być potrzebne zmiana typu z hiperłącza na lącze albo kopia-teraz jak to pisze to chyba tam był mój problem z odwołaniami

)
Jeszcze tylko niech mi ktoś powie jak wstawić wykres z calca - próbowałem go zakotwiczyć do komórki i wstawiać podobnie ale nie dzialalo - pomyśle nad tym ale pomoc mile widziana
edit
też już mam - wykresy są w obiektach OLE w nawigatorze